Waterdoop
Een nieuw leven

Mijn naam is Benjamin en ik ben 21 jaar.

Ik wil graag mijn getuigenis geven van wat God in mijn leven heeft gedaan.

Ik ben opgevoed door ouders die geloven in de levende God. Ik geloofde dat God bestond, maar daar bleef het dan ook bij. Ik leefde zoals ik zelf wou en voelde mij daar goed bij. Ik deed vele slechte dingen die van kwaad tot erger gingen. En had zo mijn eigen zondige levensstijl.

Omdat mijn ouders soms praatte over berouw en bekering, begon mijn geweten te knagen en zag ik in dat ik zo niet verder kon met mijn leven.
Ik onderdrukte steeds die gedachten, want ik vond mijn leven best wel oké en wou niet veranderen.

Toen ik mijn vriendin leerde kennen, vertelde ik haar dat ik geloofde in God. Naarmate de relatie vorderde begonnen we meer over het geloof te praten en door deze gesprekken begon ik er ook meer en meer over na te denken. Ik kreeg het moeilijker met mijn levensstijl en ik besefte dat ik in het reine moest komen met God. Door de gesprekken met mijn ouders, wist ik dat ik deze dingen moest recht zetten. Ik wist dat het zo niet verder kon. Ik begon echt te verlangen naar de vergeving van mijn zonden, want ik wou eerlijk en oprecht zijn.  Maar toen ik op mijn knieën ging om mij te bekeren tot God begon er een grote strijd in mijn gedachten.

Maar ik had mijn beslissing genomen, ik wilde breken met dit leven en toen heb ik alles vertelt aan God. Het was een bijzondere ervaring, want hoe meer zonden ik beleed aan God hoe meer opgelucht ik werd en hoe meer ik ook wilde vertellen. Toen ik rechtstond ervaarde ik vreugde in mijn hart. Ik ben meteen aan mijn ouders vergeving gaan vragen voor het liegen en bedriegen. Later heb ik ook alles wat ik misdaan heb, recht gezet. God gaf me in elke stap de kracht om dit te doen. Zonder de hulp van een Almachtig God had ik dit niet gekund!

Ik weet nu dat mijn zonden vergeven zijn en ik een nieuw leven van God gekregen heb. En God heeft ook een fysiek wonder gedaan voor mij. Ik had elke dag last van oprispend maagzuur en een pijnlijke onderrug. Toen er voor mij was gebeden, heeft God mij volledig genezen. Ik ben God dankbaar voor het nieuwe leven dat ik heb gekregen.